Goed gebruik van Twitter!

Door X-G op woensdag 13 juli 2011 11:04 - Reacties (24)
Categorie: Social(Media), Views: 3.577

Gister moest ik toevallig in het ziekenhuis zijn. Een vriend kwam me ophalen en onderweg naar het ziekenhuis zagen we opeens een ongeluk gebeuren voor ons.

We reden in Brunssum, ter hoogte van de Akerstraat richting een rotonde, bij deze rotonde werd Een scooter van achteren aangetikt door een zwarte Golf TDI. Kan gebeuren natuurlijk dat je niet op let en een ongeluk maakt, ik was allang blij als buitenstaander dat de beste man al snel weer op beide benen stond.

Maar toen besloot de man in het Golfje om de benen te nemen, auto vol in de achteruit en over de stoeprand heen weg. De eigenaar van de scooter (die nog altijd midden op de weg lag) verbouwereerd achter latend. Het eerste wat wij deden wat het kenteken van de auto onthouden.

Na het ziekenhuis bezoek besloot ik om maar eens een tweet uit te sturen over de belevenissen van zojuist. Daarin het account van de Politie Limburg Zuid aangevoegd en het duurde niet lang voordat ze reageerden. Wat tweets later vroegen ze mij om toch even te bellen.

Het bleek dat de man van de scooter uiteindelijk niet het juiste kenteken had opgeschreven en mijn opgeschreven kenteken wel overeen kwam met de beschrijving van de auto. Of ik een verklaring kon komen afleggen op het politiebureau. Nu deze toevallig naast het station ligt dus even langs gelopen en nog geen 10 minuten later stond ik weer buiten.

Nu maar hopen dat de Politie dan ook daadwerkelijk werk maakt hiervan ;)!


----------------------------------------------------------------


Overigens, mocht je nog interesse hebben in het winnen van een Intel i7 2600K ga dan even naar Facebook.com/IntelNederland en klik op 'Vind ik Leuk'

Volgende: Intel Pack4DreamHack Winter 2011 08-'11 Intel Pack4DreamHack Winter 2011
Volgende: DreamHack: Day 3 06-'11 DreamHack: Day 3

Reacties


Door Tweakers user AtleX, woensdag 13 juli 2011 11:10

Volgende keer direct de politie bellen. ;) Die zijn niet bepaald vergevingsgezind als het over doorrijden na een ongeluk gaat. Toen een vrachtwagen mij ramde op de snelweg en er toen vandoor ging is midden in de spits de hele snelweg geblokkeerd om 'm tot stoppen te dwingen.

Door Tweakers user Cpt00kirk, woensdag 13 juli 2011 11:11

goed bezig, dat soort prutsers dienen gewoon gepakt te worden. hoop dat ze hem kunnen achterhalen en dat de scooterrijder zijn gelijk haalt

Door Tweakers user Maikel64, woensdag 13 juli 2011 11:16

AtleX schreef op woensdag 13 juli 2011 @ 11:10:
Volgende keer direct de politie bellen. ;) Die zijn niet bepaald vergevingsgezind als het over doorrijden na een ongeluk gaat.
Mijn vader is 6 maanden (!) geleden door een auto van zijn fiets gereden, de auto is gestopt om te kijken en is met piepende banden weggereden, en er waren 3 getuigen welke alle 3 een verklaring hebben afgelegd, en het kenteken hebben doorgegeven.

We hebben er nog steeds niets van gehoord, en de politie kan de aangifte niet meer terugvinden.

Dus inderdaad niet bepaald vergevingsgezind die politie :+ .

Door Tweakers user AMD1800, woensdag 13 juli 2011 11:22

Zo hoort het eigenlijk ook te werken, behalve dat die automobilist niet door hoort te rijden. Hier nog een filmpje van hoe het ook kan gaan: hit and run + achtervolging

Door Tweakers user chime, woensdag 13 juli 2011 11:25

Ik weet dat in België vluchtmisdrijf altijd vervolgd wordt en dat ze niet mals met de straffen zijn.

Ik dacht wel dat het zo was dat als de dader zich binnen x-tijd aangeeft bij de politie dat men wat coulanter is.
Dit omdat sommige daders ook in shock geraken, niet meer helder denken en op automatische piloot naar huis rijden ofzo.

Door Tweakers user mr.DJ95, woensdag 13 juli 2011 11:30

Ik vind het altijd zo belachelijk , Als je een fout maakt moet je het ook proberen op te lossen.
Ik zou het in iedergeval zwaar kl*te vinden als ik word aangereden op mijn fiets of scooter en dat die man / vrouw door rijd.

Door Tweakers user wheez50, woensdag 13 juli 2011 11:40

En ja, de politie maakt er werk van. :) - 'coulancetijd' is 12 uur...

[Reactie gewijzigd op woensdag 13 juli 2011 11:40]


Door Tweakers user Tazzios, woensdag 13 juli 2011 12:06

AtleX schreef op woensdag 13 juli 2011 @ 11:10:
Toen een vrachtwagen mij ramde op de snelweg en er toen vandoor ging is midden in de spits de hele snelweg geblokkeerd om 'm tot stoppen te dwingen.
Dan staat alles toch al stil? :+
Wat heeft hij kregen of weet je dat niet?

[Reactie gewijzigd op woensdag 13 juli 2011 12:07]


Door Tweakers user Tsurany, woensdag 13 juli 2011 12:47

Ik snap hem niet, hoezo goed gebruik van Twitter? Als een luie flikker een misdaad veel te laat melden omdat het jou dan pas uit komt en je dan pas tijd hebt effe een paar tekentjes te typen is goed gebruik maken van Twitter?
Je had gewoon direct de politie moeten bellen, daar ben je echter veel te lui voor.

Door Tweakers user KnoxNL, woensdag 13 juli 2011 12:54

Tsurany schreef op woensdag 13 juli 2011 @ 12:47:
Ik snap hem niet, hoezo goed gebruik van Twitter? Als een luie flikker een misdaad veel te laat melden omdat het jou dan pas uit komt en je dan pas tijd hebt effe een paar tekentjes te typen is goed gebruik maken van Twitter?
Je had gewoon direct de politie moeten bellen, daar ben je echter veel te lui voor.
Uhm... wow... Je mag best je mening geven maar moet dat zo?
Ik ga gelukkig boven dat soort taalgebruik staan dus laat het hier maar bij.
Denk er eens over na.

Door Tweakers user Beukerz, woensdag 13 juli 2011 13:09

@ knox, Tsurany heeft daar anders wel een punt.

Door Tweakers user KnoxNL, woensdag 13 juli 2011 13:12

Dat is ook zo maar dat taalgebruik zeg.

"Zo komt het erg lui over! Je had beter meteen de politie kunnen bellen ipv twitteren na je ziekenhuisbezoek! Op deze manier is het natuurlijk geen goed gebruik van twitter!"

^

Had ook gekund.

Door Tweakers user Sinlath, woensdag 13 juli 2011 13:23

Tsurany meld het wat lomp maar hij heeft een punt.

Ik heb ooit eenzelfde scenario meegemaakt, daarbij heb ik reactief 112 gebeld en het kenteken gemeld, omdat doorrijden na aanrijding een misdrijf is, is het zelfs beter om 112 te bellen, hoef je je ook geen zorgen te maken over je belminuten in je bundel.

Door Rob, woensdag 13 juli 2011 13:27

Tjah, ook ik moet toch toegeven dat dit toch niet de beste oplossing is. Twitteren in de hoop dat de politie meeleest? 112 gaat toch een stukje sneller lijkt mij zo. Ik hoop dat de kop van je eerstvolgende rampenblog "Goed gebruik van 112" luidt.

Door Tweakers user BramT, woensdag 13 juli 2011 13:49

Dat de TS het hele gebeuren via Twitter 'meldt' is misschien niet de beste oplossing, maar aangezien ik vermoed dat 50% er helemaal niks mee doet is het nog steeds lovenswaardig. Geen aanleiding om de beste man te gaan afsnauwen in ieder geval.

Wat ik hier wel opmerkelijk en "goed gebruik van Twitter" vind is dat de politie het ook daadwerkelijk opmerkt en er actie op onderneemt. De vorige politieambtenaar die ik sprak moest ik nog uitleggen wat Twitter eigenlijk was... (8x "neeeheeee, wij hebben die IP adressen niet....").

Door Tweakers user Fujibayashi, woensdag 13 juli 2011 15:07

Tjah bellen en praten is nu uit de mode.
Ping en twitteren is in.

Door Tweakers user sinner2stroke, woensdag 13 juli 2011 18:54

Waarom niet de scooteraar meegenomen naar het ziekenhuis? Ben jij een arts en kun je inschatten dat dat niet nodig was? Heb je de beste man nog gesproken? Heb je hem geholpen?

En dat is dan trots op zichzelf.

Door Tweakers user Remz, woensdag 13 juli 2011 21:27

@sinner2stroke

Zo meneertje minus-karma moet ook een niet onderbouwde mening geven. Volgende keer dat je denkt dat het nodig is om te reageren ga dan niet lopen rond smijten met onzin omdat jij zo'n moraalridder bent. Grappig dat mensen nog steeds lopen te roepen met "InHolland student". Terwijl ze zelf niet eens Inholland correct kunnen schrijven, en waarschijnlijk nooit dit niveau hebben bereikt.

X-G heeft volgens mijn inzicht correct gehandeld in deze situatie, alhoewel er nog wel wat informatie ontbreekt neem ik aan dat hij is gestopt voor de scooter bestuurder, hoogte heeft genomen van zijn situatie en zijn weg heeft vervolgd naar het ziekenhuis.

Scooters rijden meestal niet harder dan 25 op/bij een rotonde. Een "tikje" van een auto kan je dan natuurlijk makkelijk tot val brengen, maar veel schade zal dit niet doen. Hooguit een schrammetje. Mocht je ongelukkig vallen een kneuzing/botbreuk. Maar dit zal niet het geval zijn, anders had X-G dit wel vermeld of vermeld dat hij die bestuurder mee had genomen naar het ziekenhuis. Met een valhelm zal de schade aan de nek/hoofd van de bestuurder ook minimaal zijn aangezien de snelheid bij een rotonde laag ligt en een helm dit prima opvangt.

Dat hij hier een berichtje over plaatst op Twitter lijkt me logisch als je kijkt naar wat er over het algemeen op Twitter staat, dat hij de mention naar de politie maakt is al mooi. Dat de politie hier op reageert en hem verteld dat er mogelijk een misverstand met het kenteken is is handig. Een duim verdient X-G zeker aangezien hij zelfs nog aangifte is gaan doen om deze man te helpen(meeste mensen nemen de moeite hier niet eens voor).

Ga zelf nou is na als jij in deze situatie zou belanden, maar geen Twitter gebruikt. Zou jij ook nog contact met de politie opnemen aangezien de bestuurder zelf aangifte zal doen, en er verder weinig aan de hand was(anders was de politie wel op de plaats van aanrijding gekomen). Waarschijnlijk niet, en zou deze man slechter af zijn omdat hij niet het juiste kenteken had, en de dader nooit gepakt zou worden.

De bal ligt nu bij de politie. Aangezien deze pro-actief reageren en al direct verzoeken om de aangifte van X-G denk ik wel dat dit goed zal aflopen.

Zo, dat was even mijn mening over dit berichtje. Fuck, er zijn genoeg mensen hier die gewoon hadden doorgereden en zouden denken: "Och, die daar achter mij ontfermt zich wel over hem.". En 112 bellen is niet altijd de beste oplossing. Het blijft een noodnummer, en hier was de nood naar mijn inzien ver te zoeken.

Door Tweakers user Ramon 73, woensdag 13 juli 2011 21:49

Goed initiatief, eerste keer dat ik Twitter überhaupt nuttig gebruikt zie worden. Maar ben het eens met eerdere reacties; om hiervoor nu Twitter te gebruiken......0900-8844 was sneller en beter geweest.

Door Tweakers user sinner2stroke, woensdag 13 juli 2011 23:20

/care

De laatste keer dat ik iemand ten val zag komen, heb ik 112 moeten bellen en ben bij deze persoon gebleven tot de ambu er was. Deze was overigens met helm gevallen, maar had toch een densfractuur. In het verhaal staat niets over traumata of het al dan niet dragen van een helm. Helaas komt het te vaak voor dat mensen late gevolgen van een trauma hebben. Zo'n lucide interval past weliswaar beter bij een wat oudere patient, maar kan zeker ook op jonge leeftijd (wat we hier dus niet weten) voorkomen. Zoals ik het lees, heeft TS op een afstandje staan kijken, voordat hij naar het ziekenhuis verder reed. Ik vind dit een rare keuze, maar soit. Als je de ballen verstand hebt van acute zorg, kan ik me dat nog voorstellen.

Ik kan er echter niet over uit dat er getwitterd wordt. Je belt op zijn minst de politie en op geleide van de situatie, 112. Verder neem ik, na getuige te zijn geweest van een ongeval, natuurlijk contact op met de politie. Niet dat dat hoeft: dat doen zij omdat ik mijn nummer hebt achtergelaten toen ik ze aan de TELEFOON, niet TWITTER had.

Je bent nog jong, baaske, zoveel is wel duidelijk.

Door Tweakers user Pogostokje, woensdag 13 juli 2011 23:23

Dit is gewoon fout gebruik van twitter. Niks om trots op te zijn. Je had moeten bellen.

Maar, in vergelijking met mensen die niks doen is dit natuurlijk wel beter. Schouderklopje dus daarvoor, nu alleen nog even het juiste kanaal gebruiken voor dit soort dingen.

Door Tweakers user X-G, donderdag 14 juli 2011 09:23

Nou nou, heftige reacties van wat moraalridders hier :).

Als je mijn blog leest zie je dat de beste scooterrijder zelf 'al snel weer op zijn benen stond'. Hij stond stil en is toen aangetikt en omgedonderd met de scooter as far as I could see it. Geen medische hulp noodzakelijk.

Verder vroeg de man aan een andere auto om een pen en krabbelde hij daar een kenteken op. Dit bleek uiteindelijk fout te zijn gegaan en vandaar dat de politie reageerde op mijn tweet.

Het 'Goed gebruik van Twitter' slaat dus op de reactie van @politielbz en de verdere afhandeling daarin.

Door Tweakers user sinner2stroke, zaterdag 16 juli 2011 09:55

Je bent dus wel arts?

Door Tweakers user X-G, maandag 18 juli 2011 09:24

Neuh, maar een situatie inschatten en niet altijd uitgaan van het ergste dat kan ik wel. Als jij gewoon rond ligt te rennen achter de auto aan en dan genoeg bij bent om aan iemand een pen te vragen voor een kenteken op te schrijven dan verwacht ik in ieder geval niet dat meneer acuut medische hulp nodig heeft.

Reageren is niet meer mogelijk