Turf - Outdoor Addiction

Door X-G op maandag 12 september 2011 14:58 - Reacties (14)
Categorie: Marketing, Views: 3.810

Turf - Outdoor Addiction


Afgelopen zomer was ik met Pack4DreamHack weer eens in Jönköping te vinden. Tijdens een van de vele rookpauze's liep ik in de buiten area rond en midden op het grasveld stond één klein partytentje met daaronder twee gasten die een Macbook open hadden met een soort van Google Maps open van de omgeving van het DreamHack evenement.

Enigzins geïnteresseerd ging ik kijken en vroeg ik wat het was. Een kale - militair uitziende - man van een jaar of 30 begon me enthousiast uit te leggen over zijn spelletje, Turf. Tijdens de uitleg wees hij naar een stel jongeren die van links naar rechts waren aan het rennen. Het beeld op de Macbook gaf weer dat ze van de ene zone naar de andere renden.

"The game is a competition, sort of a chess with alot of players. Currently we have 20 people playing this around DreamHack and they have to run to zones to get points, and after they have taken them they need to think strategicly to keep them or make sure his opponents aren't able to get ahead by taking spots near his opponent" legde de kale militair uit.

Erg cool dacht ik, alleen helaas had hij nog geen iOS app kunnen maken en zou dat nog even duren. Bij de vraag of hij altijd dit soort events afging met dit spel kreeg ik te zien dat het spel door heel Zweden heen te spelen was. Uiteindelijk kwam Stefan bijgeschoven en die wou het spel op CampZone ook speelbaar hebben.

Nu na CampZone zijn ze bij Turf druk bezig meer en meer zones in Nederland beschikbaar te krijgen en langzaam volgt de ene (grotere) stad na de andere en beginnen er al langzaam spelers te komen. Dit erg leuke spel verdient meer spelers! Vandaar deze blogpost ;). Heb jij een Android telefoon, dan try it out. Erg verslavend ;)!


1.) Download Turf - Dowload Turf from Android Market by searching for "turf".
2.) Start Turf - Start the Turf application and follow the tutorial.
3.) Take zones - Go to any red or yellow zone and stand inside it with your mobile phone to take it.
4.) Win - Earn medals by performing special tasks. Win prices with each round!


Ben benieuwd wat jullie van het spel vinden :)

T-Mobile's nieuwe Social Media actie...

Door X-G op vrijdag 6 mei 2011 16:27 - Reacties (18)
Categorie: Marketing, Views: 3.993

Van de drie grote providers in Nederland (Vodafone, KPN, T-Mobile) is T-Mobile waarschijnlijk nog wel het meest actief met Social Media. Ofja, ze worden waarschijnlijk het meest genoemd in de Social Media. Was het eerst met Youp's hetze tegen het bedrijf, met hun eigen @tmobile_webcare is het nu met een nieuwe actie.

Gisteravond kregen wij abonnees van het bekende iPhone/iPlan abonnement een mailtje, op zich niets mis mee, dat is marketing.

T-Mobile Actie
De mail


Een erg net marketing mailtje wat mij betreft, met wat leuke feitjes, een vrij cool 'hart van iphone' fototje en daarnaast nog eens de kans om een iPad 2 te winnen. Nu heb ik zelf diverse Social Media accounts (Twitter / Facebook), en vind ik het zelf ook niet erg om mijn volgers lastig te vallen met een linkje in ruil voor de kans om een prijs te winnen.

Maar toen ik het bericht wilde gaan delen viel me iets op. Dit was niet zomaar een 'retweet' knop of een 'share' knop. T-Mobile wou even mijn hele account over gaan nemen!


T-Mobile Actie - Twitter


Ik kan begrijpen dat er een 'Post on behalf of' eenmalig wordt gedaan, maar waarom heeft T-Mobile deze gegevens nodig? Ze hoeven helemaal niet te weten wie of wat ik volg, ze hoeven absoluut niet mijn profiel te updaten en al helemaal niet random on my behalf tweeten! Dus via Twitter gaan we dit alvast niet doen...

Okay, dan proberen we Facebook?


T-Mobile Actie - FaceBook


No way! Ook bij Facebook willen ze blijkbaar alle informatie van me hebben én de mogelijkheid om zelf updates naar mijn profiel te plaatsen.

En waarom? Ik verwacht een verkapte poging om klanten te profilen, maar ik zie nog niet helemaal in waarom T-Mobile nu een 'social media' profiel van mij als klant moet hebben. Ze verkopen geen advertentie ruimte lijkt me.

Owh, en een tip voor de mensen die deze actie wel hebben gedaan: revoke de access van de app!